*Varning, smått äckligt*
Prick år 1900 fanns det några män i New York som inte visste vad de skulle göra med överblivet maletkött som hade börjar ruttna. En fiffikus kom på idén att göra korv av köttet och sälja korvarna åt hungriga New Yorkbor.Men det var ett problem: gammalt kött luktar. Fast påhittiga som de var kom männen på att de kunde hälla i medel som man använde för att tvätta golv (för den fräscha doftens skull). Perfekt.
Men precis när man har löst ett problem dyker ett annat upp, så typiskt. Denna gång var det färgen som strulade, korven såg inte så aptitlig ut men luuugn det fixade de med att hålla i röd färg (vars egentliga syfte var till för att färga kläder med). Voilà, en röd korv som doftade gott!
Behöver jag säga att de förekom dödsfall i samband med intagandet av dessa korvar? BLÄ!
Källa: Ett teveprogram som jag inte minns namnet på.
Bilden är från Google.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar