onsdag 1 mars 2017

Den hälsosammaste kakan i världen


Det är tungt att studera ibland. Det kan till och med vara så tungt att man somnar med boken i famnen en vanlig onsdagseftermiddag eftersom det tar så på krafterna att sitta inomhus och läsa samtidigt som det gråa och dassiga vädret inte bjuder på mycket inspiration. Idag blev jag uppväckt av min kämppis Rebekka som tyckte vi borde gå ut för lite frisk luft. Jag var inte sen att haka på.

När vi promenerade längs Aura Å bestämde vi oss för att vi skulle baka när vi kom hem. Personligen brinner jag ju inte så extra starkt över köksliga göron så jag föreslog att vi kunde göra något enkelt som en kladdkaka. "Nej, vi baka något mer hälsosamt!", tyckte Rebekka och dissade helt min fenomenala kladdkakeidé.I min hjärna började jag då fundera ut någon lämplig fruktsallad samtidigt som Rebekka plockade fram ett recept på blåbärsmuffins (tydligen är sådana mycket hälsosamma eftersom de innehåller blåbär, jag valde att inte ifrågasätta logiken bakom detta tankesätt).

Efter en liten stund föreslog Rebekka att vi kan addera lite choklad i blåbärsmuffinsrecpetet för en litet godare smak. Efter en ännu länge stund har hon hittat ett recept på amerikanska chokladmuffins. När jag frågade var det hälsosamma låg i gigantiska chokladmuffins fick jag som svar att många amerikaner är väldigt sportiga och atletiska.

När vi kom hem bakade vi en kladdkaka full med choklad i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar